Željo nastavlja evropski put: Mogu li Plavi iznenaditi AIK?

Drugo pretkolo Evropa lige

Željo nastavlja evropski put: Mogu li Plavi iznenaditi AIK?

Fudbaleri Željezničara i švedskog AIK-a večeras će na stadionu Grbavica odigrati prvi meč 2. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu. 

Željezničar na vjerovatno krcatoj Grbavici večeras dočekuje švedski ekipu prepun samopouzdanja nakon što su u 1. pretkolu bez većih problema izbacili crnogorsku Zetu (1:0, 2:2). 

Ipak, Plavi će u ovaj dvomeč ući bez najboljeg strijelca iz prošle sezone Ivana Lendrića koji je prije nekoliko dana pojačao francuski Lens, a u napadu će ga zamijeniti Nikolić. Podsjetimo da je Lendrić postigao po jedan gol u oba meča protiv Zete i sigurno da će mnogo nedostajati izabranicima Slavke Petrovića.

S druge strane, ekipa AIK-a prošetala se u 1. pretkolu protiv Klaksvika sa Farskih Otoka. U prvom meču bilo je 0:0, da bi Šveđani u revanšu slavili 5:0 na domaćem terenu. 

"Sigurno ekipa AIK-a je tim za poštovanje. Ekipa koja 11 puta bude prvak Švedske je za respekt. Imamo respekt, ali nemamo straha. Drugačiji će meč biti nego protiv Zete. Imali smo ogroman pritisak u tom meču, ovo će biti meč u kojem možemo pokazati da se možemo nositi s tim ekipama. Želio bih lično da prođemo u treće pretkolo. Želja nam je da startujemo u prvenstvu dobro. Ući ćemo spremni u prvenstvo. Vidi se da ekipa djeluje svježije i očekujem dobar start u prvenstvu", rekao je na jučerašnjoj press konferenciji trener Željezničara Slavko Petrović.

S druge strane, strateg gostujućeg tima Rikard Norling poručio je da respektuje ekipu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znamo da ćemo igrati protiv dobre ekipe, imamo veliki respekt prema Želji i historiji ovog kluba. Znamo da će biti teška bitka u dvije utakmice i drago nam je što smo danas ovdje. Kapiten Johanson neće igrati i to je hendikep za nas jer je on vrlo bitan igrač za nas. Prva utakmica nam je bitna da ostvarimo dobar rezultat, a u drugoj da riješimo posao. Željo ima nekoliko zaista opasnih igrača, ali i trener je veoma dobro organizovan. Znam da je Lendrić potpisao za Lens i to daje prostor za novog igrača i vidjet ćemo ko će to biti, ali nadam se da ćemo imati sve pod kontrolom", rekao je Norling.

Podsjetimo, večerašnji meč na Grbavici počinje od 20.45 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi