Zeman o Tottiju: Ovo nije proslava, ovo je sahrana
Foto: EPA

Češki stručnjak smatra da je Totti želio nastaviti igrati

Zeman o Tottiju: Ovo nije proslava, ovo je sahrana

Češki stručnjak koji je ove sezone predvodio ekipu Pescare Zdenek Zeman misli da Francesco Totti nije samostalno donio odluku o odlasku u igračku penziju, tako da smatra njegov oproštaj od dresa Rome pravom tragedijom.

Sinoć je legendarni Francesco Totti odigrao svoju zadnju utakmicu za klub u kojem je proveo čitavu kerijeru, a nekadašnji trener rimske Vučice nije imao pozitivno mišljenje o načinu na koji je otišla najveća legenda kluba.

"Vidite, ovo nije proslava, ovo je sahrana", započeo je svoju izjavu za Sky Sport Zeman.

"Da je on odlučio da 'okači kopačke' to bi bila sasvim druga stvar, ali ako on nije napravio tu odluku onda je ovo tragedija."

"Mislim da Totti želi nastaviti igrati i da on i dalje voli fudbal. Šali se na svoj račun, ali on i dalje može trčati sasvim dovoljno. Ne mogu ga zamisliti u odijelu i sa kravatom", rekao je Zeman, te nastavio:

"Nažalost on neće moći ponovo igrati u Italiji, zato što on nikada ne bi mogao igrati protiv Rome. Ako ode u inostranstvo, to će morati biti klub po njegovim standardima."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zemana su novnari pitali i da li bi volio vidjeti Tottija u dresu Pescare koja će se naredne sezone takmičiti u Seriji B, na šta je on odgovorio:

"Ne, on zaslužuje bolje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi