Zmajevi pomirili belgijske igrače i navijače
Foto: EPA

Opšta mobilizacija pred utakmicu

Zmajevi pomirili belgijske igrače i navijače

Dolazak fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Brisel i sama ozbiljnost predstojeće utakmice 'natjerali' su Belgijance da rješavaju nesuglasice na relaciji navijači - igrači.

Oni su nastali kada je Belgija na svom terenu poražena od Španije rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici početkom septembra, a tada su domaće pristalice negodovale zbog izuzetno loše igre.

Fudbaleri Crvenih đavola su s terena ispraćeni zvižducima, a takva negativna atmosfera nikome nije u cilju pred večerašnji duel na stadionu Kralja Baudouina. Zbog toga je u utorak organizovan sastanak navijača i igrača koje su predstavljali Hazard, Courtois, Alderweireld i Vertonghen. S druge strane su bili predstavnici navijačke grupe koja bodri Belgiju, a svi su se pojavili s ciljem da se problemi riješe i da se u belgijski tabor vrati pravo zajedništvo.

Belgijski mediji navode da je ovim razgovorom napravljen veliki korak ka ujedinjenju navijača i fudbalera, a potvrda ozbiljnosti sastanka je i to što je izvještaj sa njega prenesen na zvaničnoj stranici belgijskog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi