Zukanović s Chievom nemoćan u Torinu
Foto: EPA

Juventus slavio

Zukanović s Chievom nemoćan u Torinu

M. Šljivak

Juventus je nastavio seriju pobjeda u prvenstvu Italije. Stara dama je danas u Torinu savladala Chievo s 2:0...

Tim našeg Ervin Zukanovića držao je nulu u Torinu sve do 60. minute susreta. Tada se ukazao Paul Pogba, koji sjajnim udarcem pogađa za vodstvo Juventusa od 1:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su 13 minuta kasnije. Lijepu akciju u gol pretvara Švicarac Stephan Licthstenier za konačnih 2:0.

Ervin Zukanović je odigrao kompletan meč za tim iz Verone.

Standardan član prvog tima je u Ceseni i Milan Đurić. On je odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv nekadašnjeg kluba Parme (2:1).

Pulzetti je doveo Cesenu u prednost od 1:0 nakon 21 minuta igre, da bi Parma do izjednačenja došla u 76. minuti autogolom Casciona. Međutim, u 89. minuti Rodriguez Ceseni donosi velika tri boda.

Verona je golom Javiera Saviole savladala Atalantu s 1:0. Potencijalni reprezentativac BiH Ivan Martić je odigrao 20-ak minuta.

Meč Intera i Torina na Giuseppe Meazzi je završen pobjedom gostiju od 1:0. Jedini gol na susretu postignut je u nadoknadi vremena, a pogodio je Moretti. Meč Sampdorije i Palerma završen je bez pobjednika (1:1).

Seria A, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Chievo 2:0 (Pogba 60', Lichsteiner 73')
Inter - Torino 0:1 (Moretti 90+4')
Parma - Cesena 1:2 (Cascione 76'ag/ Pulzetti 21', Rodriguez 89')
Sampdoria - Palermo 1:1 (Eder 6' / Vazquez 49')
Verona - Atalanta 1:0 (Saviola 53')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.