Zvanično: Deulofeu novi igrač Milana

Veliko pojačanje za Rossonere

Zvanično: Deulofeu novi igrač Milana

Milan je danas zvanično potvrdio da je Gerard Deulofeu novi igrač Rossonera.

Ovaj 22-godišnjak je na San Siro stigao iz Evertona i to na posudbu koja ističe 30.6.2017. godine, nakon čega će Milan imati pravo njegovog otkupa.

Gerard Deulofeu je fudbaler koji je u bliskoj prošlosti važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi, ali je njegova karijera krenula u suprotnom pravcu.

Za mlade selekcije Barcelone igrao je do 2013. godine kada je prekomandovan u prvi tim kao najtalentovaniji junior svoje generacije. Na Nou Campu nije dočekao svoju šansu, pa je otišao na posudbu u Everton, a zatim i u Sevillu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Deulofeu je od 2015. godine službeno igrač Evertona, za koji je tada potpisao za šest miliona eura.

Još uvijek aktuelni mladi španski reprezentativac je ove sezone odigrao 11 utakmica za Everton, a prije nekoliko dana se izjasnio da je njegova velika želja bila preći u Milan, što se danas i obistinilo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi