Zvanično: Koke produžio ugovor s Atleticom
Foto: EPA

Ostaje u Atleticu do 2024.

Zvanično: Koke produžio ugovor s Atleticom

E. Čaušević

Španski reprezentativac Koke odlučio je produžiti ugovor s Atletico Madridom iako je bio na meti mnogih evropskih velikana.

U posljednje vrijeme dosta se špekulisalo da će Koke napustiti Atletico Madrid i da će svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone. Ovaj 25-godišnji vezni igrač je već dugo vremena želja katalonskog kluba, no odlučio je odbiti ovu ponudu i ostati u Atleticu.

Španski klub je danas na svojoj zvaničnoj Twitter stranici objavio je da je Koke produžio ugovor s ovim klubom, te da će ostati igrač Atletico Madrida do ljeta 2024. godine. Njegov sada već bivši ugovor trajao je do ljeta 2019. godine, ali ga je Koke odlučio produžiti na još pet godina.

"Ovo je fenomenalna vijest za sve navijače Atletica. Koke je simbol ovog kluba i presretni smo što je produžio ugovor. On je jedan od lidera ekipe i siguran sam da je primjer mnogim mladim igračima", rekao je sportski direktor Atletico Madrida, Jose Luis Perez Caminero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi