Zvanično: Martinez napustio Torino

Karijeru nastavlja u MLS-u

Zvanično: Martinez napustio Torino

E. Čaušević

Torino je danas zvanično potvrdio da Josef Martinez više nije član ove italijanske ekipe.

Reprezentativac Venecuele je prošle sezone bio standardan u ekipi Torina, ali se dolaskom Siniše Mihajlovića preselio na klupu. Martinez je prije nekoliko mjeseci odlučio da ide na posudbu u Sjedinjene Američke Države u ekipu Atlante Uniteda.

Ovaj fudbaler je u prve tri utakmice postigao čak pet golova, uključujući jedan hat-trick. Čelnici Atlante su oduševljeni njegovim igrama i odmah su željeli da otkupe njegov ugovor od Torina što su na kraju uspjeli.

Atlanta je samo nekoliko sedmica nakon početka posudbe aktivirala opciju da otkupi ugovor što je Torino odmah pristao. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Martinez je u dresu Torina nastupio na 69 utakmica u itaijanskoj Seriji A, postigao je osam golova i upisao je četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti