Alba u Istanbulu porazila Galatasaray

U praznoj dvorani

Alba u Istanbulu porazila Galatasaray

Košarkaši Albe priredili su još jedno iznenađenje u Euroligi. Njemački tim je u Istanbulu bio bolji od Galatasaraya rezultatom 75:65.

Susret je bolje otvorio Galatasaray koji je poveo sa 9:2 ali je Alba sredinom prve četvrtine uspostavila inicijativu i počela parirati domaćim. Gosti iz Berlina vodstvo preuzimaju u drugoj četvrtini ali se na odmor ipak odlazi s prednošću turskog tima (33:31).

U nastavku utakmice uloge su se promijenile. Alba je izgledala mnogo bolje na parketu i uz malu dozu sreće uspijevala je držati korak za Galatom, a onda i povesti. Vodstvo su gosti znalački čuvali a na kraju serijom došli i do ubjedljive pobjede.

Goste je do pobjede vodio Reggie Redding sa 16 poena a najefikasniji igrač susreta ipak dolazi iz redova Galatasaraya. Riječ je o Zoranu Ercegu koji je ubacio 19 poena i bio glavna uzdanica turskog tima, koji je igrao bez Carlosa Arroya. Razlozi izbivanja Portorikanca još uvijek nisu poznati, ali se špekuliše da su u pitanju problemi finansijske prirode.

Alba je svojom drugom pobjedom u TOP 16 fazi 'zakuhala' situaciju u grupi E gdje svi timovi imaju šansu za plasman u naredni krug.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, Grupa E:

Galatasaray - Alba 65:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.