Aleksandar Džikić napustio Partizan

Sporazumno raskinuta saradnja

Aleksandar Džikić napustio Partizan

D. Rakanović

Srbijanski stručnjak Aleksandar Džikić i KK Partizan NIS sporazumno su raskinuli saradnju, potvrđeno je iz Partizana.

Izvjesno je da će ovaj stručnjak trenersku karijeru nastaviti u ekipi Budućnosti sa kojom je već postigao načelan dogovor o saradnji. Crnogorske Vijesti su danas objavile da Džikića od klupe Budućnosti dijeli samo potpis ugovora. 

Džikić je sa Partizanom imao ugovor do juna 2018. godine, ali Uprava Partizana nije željela da mu pravi problem oko izbora nove sredine. 

Ovaj stručnjak preuzeo je klupu Partizana u januaru prošle godine, a u prvoj sezoni uspio je izbori peto mjesto u ABA ligi, finala nacionalnog Kupa i domaće lige, dok je u ovoj sezoni vodio ekipe do druge faze FIBA Lige šampiona, polufinala ABA lige i finala nacionalnog kupa. Ipak, sezona je završena šokantnim ispadanjem od FMP-a u polufinalu srbijanskog prvenstva i prvi put poslije 19 godina neće igrati u finalu. 

Iz tabora Partizana su se zahvalili Džikiću na svemu učinjenom i poželjeli mu sreću u nastavku karijere. 

Kako navode mediji u Srbiji, pred Partizanom su burni dani, jer se očekuje i odlazak predsjednika Nikole Pekovića, a već se pominju brojna imena kandidata za nasljednika Džikića. Među njima su Dejan Milojević, Nenad Čanak, Dušan Kecman i Miroslav Muta Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi