Američki centar pojačao Cedevitu

Igrao i u NBA-u

Američki centar pojačao Cedevitu

Cedevita je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila dovođenje Chrisa Johnsona. 

Riječ je o američkom košarkašu visokom 211 centimetara koji je posljednji angažman imao u Kini, tačnije u ekipi Anhui Wenyi, a Cedeviti bi trebao pomoći na poziciji centra. 

Johnson je četiri sezone igrao je na poznatom sveučilištu LSU, a iako nije izabran na draftu, u periodu od 2010. do 2013. godine odigrao je ukupno 74 utakmice u NBA ligi i to za Boston, Portland, New Orleans i Minnesotu. 

U Timberwolvesima je imao i statistički najbolje brojke u NBA-u. U 30 nastupa je prosječno bilježio 3.9 poena, 2 skoka i 0.93 blokade za 9.5 min. po utakmici.

Što se  tiče njegove internacionalne karijere, igrao je još za tursku Aliagu Petkim, poljski Turow, dominikanski Santo Domingo, kineske klubove Zhejiang Lions i Zhejiang Golden Bulls, turski Turk Telekom te portorikanski klub Capitanes de Arecibo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi