Amerikanac ostaje u CSKA

Higgins produžio ugovor

Amerikanac ostaje u CSKA

D. Rakanović

Amerikanac Cory Higgins (28) produžio je ugovor sa CSKA na još dvije godine, potvrđeno je na službenoj stranici kluba. 

U CSKA je došao prije dvije sezone i profesionalnim pristupom obavezama i visokim nivoom igara postao je važan kotačić ekipe Dimitrisa Itudisa. 

"Tijekom dvije godine koje je je proveo ovdje Cory se pokazao kao vrijedan dio CSKA. Visok nivo truda i igračke kvalitete omogućila nam je osvajanje Eurolige i VTB lige u čemu je imao zapaženu ulogu. Još uvijek je motivisan, koncentrisan i odlučan da pogura tim do novih titula. Sretni smo što nam se Cory vratio i želim mu da ostane zdrav i spreman za nove izazove";  rekao je trener Itoudis za službene stranice kluba.

Higgins je u dresu CSKA prosječno postizao deset poena uz po dva skoka i asistencije. 

"Htio bih zahvaliti čitavoj organizaciji na ovoj prilici. Trener Itoudis i njegov stručni štab su najbolji u Europi. Veselim se ponovnom radu s njima i novim trofejima",  zaključio je Higgins.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi