Antetokounmpo ostavio mnoge zvijezde iza sebe

Najbolji evropski igrač u NBA ligi

Antetokounmpo ostavio mnoge zvijezde iza sebe

E. Škorić

Grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo proglašen je najboljim Evropljaninom u NBA ligi.

U anketi stručnjaka i trenera Antetokounmpo, inače saigrač našeg Mirze Teletovića iz Milwaukee Bucksa, proglašen je najboljim igračem u NBA ligi izvan SAD-a.

On je iza sebe ostavio Marca Gasola iz Memphisa, Dallasovog Dirka Nowitzkog i Kristapsa Porzingisa iz New York Knicksa, kao i Pau Gasola iz San Antonija

Pored toga, srbijanski playmaker Miloš Teodosić slavio je kao najbolji igrač u Evropi sa 53.6 posto glasova, a iza sebe je ostavio Realovog Sergija Llulla i Nanda De Coloa, te Olympiakosovog Vassilisa Spanoulisa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi