Avellino izborio sedmi meč

Polufinale italijanskog šampionata

Avellino izborio sedmi meč

Košarkaši Avellina savladali su na domaćem parketu sastav Reggiane rezultatom 83:74 (21:17, 14:18, 25:19, 23:20) u šestoj utakmici polufinalne serije italijanskog šampionata.

Avellino je ovim trijumfom izborio majstoricu koja je na programu u nedjelju u Reggio Emiliji.

Gosti su u prvom poluvremenu odigrali dosta kvalitetno i u jednom trenutku su imali +9 (35:26), ali je domaćin u drugih 20 minuta bio i više nego efikasan te je na kraju došao do potpuno zasluženog trijumfa.

Joe Ragland predvodio je pobjednički sastav sa 23 poena, dok je u redovima Reggiane najviše pokazao Rimantas Kaukenas sa 22 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi