Barca slavila nakon preokreta, sa Valencijom za finale

Španski kup, četvrtfinale

Barca slavila nakon preokreta, sa Valencijom za finale

Košarkaši Barcelone posljednji su polufinalisti Španskog kupa. 

Oni su večeras u Vitoriji nakon preokreta savladali Unicaju rezultatom 82:70. Četa Georgiosa Bartzokasa na poluvremenu je imala zaostatak od pet poena (33:28), ali je sjajnom igrom u drugih 20 minuta došla do rezultatskog preokreta i plasmana među četiri najbolje ekipe. 

Barcelonu je do pobjede predvodio Tyrese Rice sa 20 poena i sedam proigravanja, dok je najbolji u poraženom sastavu bio srbijanski košarkaš Nemanja Nedović  sa 16 postignutih poena. 

U borbi za finale Katalonci će igrati protiv Valencije, koja je nešto ranije ubjedljivo savladala Gran Canariju (88:72). Drugi polufinalni par čine Real i Baskonia, domaćin završnog turnira.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Finale je na programu u nedjelju od 18.30 časova u Fernando Buesa Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi