Barca traži prolaz na Final Four, Kuban želi majstoricu

Četvrtfinale Eurolige

Barca traži prolaz na Final Four, Kuban želi majstoricu

Tri ekipe već su obezbijedile učešće na Final Fouru Eurolige, a posljednjeg učesnika završnog turnira u Berlinu odlučiće duel Barcelone i Lokomotiv Kubana.

Španci su prekjuče pred svojim navijačima potvrdili brejk, tako da će večeras, takođe na domaćem terenu, biti u prilici ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja.

Trenutni rezultat je 2:1 u korist Španca, a četvrti susret ove dvije ekipe na programu je od 20.45 časova.

Podsjetimo, prvi meč Kuban je riješio u svoju korist rezultatom 66:61, da bi u drugoj utakmici Barcelona slavila ubjedljivu pobjedu na strani (92:66). I treće odmjeravanje snaga pripalo je Barci koja je na domaćem parketu ostvarila rutinski trijumf (82:70).

U slučaju da ruski tim večeras dođe do pobjede, majstorica bi se odigrala 26. aprila u Krasnodaru.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ranije su svoje učešće na završnom turniru maksimalnim rezultatom ostvarile ekipe Fenerbahčea, CSKA i Laboral Kutxe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi