Barcelona u polufinalu, Bilbao izborio majstoricu

ACB liga, četvrtfinale

Barcelona u polufinalu, Bilbao izborio majstoricu

E. Škorić

Košarkaši Barcelone plasirali su se u polufinale doigravanja za prvaka ACB lige.

Barcelona je u gostima kod Joventuta slavila sa 80:74, te je tako u dvije utakmice završila posao. 

Katalonce je do pobjede predvodio Juan Carlos Navarro sa 13 poena, Marcelo Huertas je ubacio 12, a Justin Doellman 10 poena, koliko je ubacio i Satoransky. U domaćem timu istakli su se Goran Suton sa 13, Tariq Kirksay sa 12, te Albert  Miralles sa 11 poena.

Valencia je u Baskiji napravila brejk odmah u prvoj utakmici, no uzvratio je Bilbao istom mjerom, pošto je danas u gostima slavio sa 80:76, što znači da će se igrati majstorica u ponedjeljak u Bilbau.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Goste su do pobjede vodili Alex Mumbru sa 17, Quino Colom sa 14 i Axei Hervell sa 12 poena. Dvocifreni su još bili Marko Todorović, koji je ubacio 11 poena, te Williams sa 10 poena.

Vladimir Lučić je u sastavu Valencije ubacio 17, a Bojan Dubljević 15 poena, dok je Rafa Martinez ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.