Belinelli vodio Italiju do pobjede nad Ukrajinom
Foto: EPA

Eurobasket, 2. kolo

Belinelli vodio Italiju do pobjede nad Ukrajinom

M. Šljivak

Košarkaši Italije pobijedili su Ukrajinu 78:66 u susretu 2. kola grupe B Eurobasketa.

Na krilima raspoloženog Marca Belinellija Italijani su stigli do druge pobjede i izvjesno je da ćemo ih gledati u drugom krugu prvenstva Evrope.

Ukrajinci su dobro ušli u meč. Imalu su prednost nakon prve četvrtine (19:16), ali su Italijani potom preuzeli igru u svoje ruke. Do kraja poluvremena su otišli na plus 10, 43:33.

Nastavak meča nije donio previše uzbuđenja. Iako je Ukrajina uspijevala da zaprijeti u nekoliko navrata, na kraju su Italijani lagano priveli meč kraju i došli su do trijumfa, drugog na Eurobasketu.

Marco Belinelli je sa 26 poena predvodio Azzurre, dok je na drugoj strani Pustovyi ubacio 21.

EP, 2. kolo:

Ukrajina - Italija 66:78 (19:16, 14:27, 15:16, 18:19)

UKRAJINA: Pustozvonov 2, Kolchenko 8, Lukashov 9, Otverchenko 2, Lypovyy, Korniyenko, Bobrov 4, Zaytsev 6, Kravtsov 11, Pustovyi 21, Koniev, Mishula 3.

ITALIJA: Hackett 6, Belinelli 26, Aradori 13, Filloy 12, Bilgha 3, Melli, Cusin 3, Cincarini, Abass, Baldi Rossi 3, Burns, Datome 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi