Bh. košarkaš s Bullsima pokušava doći do NBA lige
Foto: EPA

Dejan Todorović u Ljetnoj ligi

Bh. košarkaš s Bullsima pokušava doći do NBA lige

M. Šljivak

Bh. košarkaš Dejan Todorović pokušaće ovog ljeta da se izbori za ugovor u NBA ligi.

Ovaj 23-godišnji košarkaš španskog Bilbaa, koji je rođen u Mrkonjić Gradu, pokušaće u dresu Chicago Bullsa  da se izbori za ugovor u NBA ligi.

On će odigrati pet utakmica za tim iz Chicaga u Ljetnoj ligi koja se igra u Las Vegasu,  nakon čega će biti poznato hoće li ga neki tim angažovati za narednu sezonu.

Todorović je karijeru počeo u Novom Sadu. Potom je otišao u Unicaju, koja ga je poslala na kaljenje u Rincon, gdje je igrao dvije godine.

Prošle godine je potpisao za Bilbao i to na tri godine, a protekle sezone je imao 5,4 poena po meču.

Košarkaška reprezentacija BiH je ranije bila zainteresovana za usluge ovog 196 centimetara visokog košarkaša. Ipak, on je odbio nastup u bh. timu, čekajući poziv iz Srbije, kojeg na kraju nije dočekao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti