Bilbao namučio Philadelphiju

Pobjeda Phile

Bilbao namučio Philadelphiju

M. Šljivak

Košarkaši Philadelphija 76ersa savladali su večeras u okviru NBA evropske turneje ekipu Bilbaa rezultatom 106:104.

Phila je odigrala jako dobro prvu dionicu. Vodili su tokom kompletne prve četvrtine, nakon koje su imali sedam poena prednosti 27:20.

Imali su 76ersi u rugoj dionici i 14 razlike u nekoliko navrata. Ipak, Bilbao se nije predavao, te je spuštao prednost na minus šest. Iako je Philadelphija uglavnom vodila sa dvocifrenom razlikom u drugoj četvrtini, Bilbao je odličnom završnicom druge četvrtine stigao do samo minus pet na poluvremenu 55:50.

Sjajnom igrom u trećoj četvrtini Bilbao je uspio da dođe do preokreta. Nezaustavljiv je bio Dairis Bertrans koji je punio koš Philadelphije, a nakon tri četvrtine španski tim je imao poen  prednosti 80:79.

Zanimljiva košarka viđena je i u posljednjoj četvrtini. Bilbao je igrao doista sjajno i većim dijelom ove dionice su bili u prednosti, no Philadelphija je uspjela u jednom trenutku doći do sedam razlike 104:97. Ipak, uspio se Bilbao vratiti, te su došli na šest sekundi do kraja do izjednačenja rezultata 104:104, ali je Hawes sa slobodnih bacanja donio pobjedu Phili.

Evan Turner je predvodio Philu sa 25 poena, dok je kod Bilbaa Dairis Bertrans ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti