Bivši NBA igrač na meti Bešiktaša

Pravi se jak tim

Bivši NBA igrač na meti Bešiktaša

Košarkaši Bešiktaša prethodnu sezonu u turskoj ligi okončali su na 9. mjestu.

Uprava ovog kluba odlučila je da izdvoji nešto veća novčana sredstva za predstojeću, kako bi tim bio konkurentan u veoma jakom domaćem takmičenju.

U redove Bešiktaša već su stigla velika pojačanja (Michael Roll, Michael Thompson, Kyle Weems), a na pragu potpisa je i bivši NBA igrač Earl Clark.

Clark je u najjačoj ligi na svijetu odigrao 261 utakmicu, na kojima je prosječno imao 4.4 poena i tri skoka.

Nakon petogodišnje epizode u NBA ligi (Phoenix, Orlando, Lakersi, Cleveland, New York), Clark je preselio u razvojnu ligu, gdje je igrao za Rio Grande Valley Vipers, a potom u Kinu (Shandong Golden Stars).

2015. godine potpisao je za Brooklyn Netse, da bi zatim ponovo uslijedio povratak u NBA razvojnu ligu (Bakersfield Jam, Delaware 87ers).

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Sredinom ove godine potpisao je za kinesku ekipu Henan Shedian Laojiu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi