Cavsi poraženi od Atlante, Charlotte bolji od Detroita

Predsezonske utakmice

Cavsi poraženi od Atlante, Charlotte bolji od Detroita

E. Ganibegović

Cleveland Cavaliersi su večeras u okviru predsezonske utakmice NBA lige poraženi od Atlatne Hawksa sa 109:83.

Za Cavse večeras nisu nastupali Lebron James i Isaiah Thomas, ali na terenu su bili Dwyane Wade, kao i Derrick Rose.

Nešto bolji početak utakmice za Cavse, koji su nakon prve dionice imali prednost od osam poena, 20:28. 

U drugoj četvrtini dosta bolja igra Atlante, ali bez obzira na to, Cavsi su sa tri poena prednosti završili prvo poluvrijeme, 47:50. 

Atlanta je zaigrala mnogo bolje u drugom poluvremenu. Najprije su treću četvrtinu dobili sa 28:19, dok su u posljednjoj dionici u potpunosti razbili Cavse, te tako stigli do zaslužene pobjede.

Najbolji pojedinac u redovima Hawksa je bio Dennis Schroder, koji je za 25 minuta provedenih na terenu postigao 18 poena, dok je u Cavsima najbolji bio Kay Felder sa 13 poena.

U drugom meču Memphis je lagano savladao Philadelpiju sa 110: 89. Brandan Wright je bio najbolji u Memphisu sa 16 poena, a na drugoj strani su to bili Robert Covington i Jahlil Okafor sa po 13 poena. 

Svoju utakmicu su odigrali i Charlotte Hornetsi protiv Detroit Pistonsa. U dosta izjednačenom meču slavili su Hornetsi sa 108:106. Malik Monk je u pobjedi Charlottea zabio 19 poena, dok je Andre Drummond sa 16 poena bio najbolji u redovima Pistonsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti