Cibona i Zadar bez problema

Hrvatska košarkaška liga

Cibona i Zadar bez problema

Hrvatsko košarkaško prvenstvo ulazi u samu završnicu. U prvim utakmicama polufinala doigravanja Cibona i Zadar nisu imali problema protiv Zagreba i Cedevite, te su poveli sa 1-0 u seriji.

Cibona u Draženovom domu nije dozvolila nikakvo iznenađenje protiv susjeda iz Trnskog, koje su dobili sa ubjedljivih 93:75. Jamont Gordon je odigrao savršenu utakmicu i upisao 25 poena, 10 asistencija i 7 skokova, dok su kod Zagreba bolji od ostalih bili Krunoslav Simon sa 22 poena, te Luka Žorić sa 19 poena i 10 skokova.

Zadar je na svom parketu, zahvaljujući sjajnom Hrvoju Periću (32 poena, 7 skokova), sa dvadeset poena razlike bio bolji od Cedevite (83:63). Marshall je sa 13 poena i 9 skokova bio jedini sa dvocifrenim učinkom kod Cedevite, Ivan Opačak je ubacio 8, a Bariša Krasić 3 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.