Cibona ponižena, Žorić pobjegao iz kluba

Cibona ponižena, Žorić pobjegao iz kluba

E. Škorić

Cibona je večeras izgubila od Hermes Analitice sa 92:83, što je veliko iznenađenje u Hrvatskoj.

Luka Žorić je dan ranije napustio Cibonu, a iako se mislilo da neće večeras nedostajati svom timu, pokazalo se drugačije. 

Hermes Analitica je jedna od najlošijih ekipa u prvenstvu Hrvatske, no uspjela je da šokira sve u Draženovom domu. 

"Imali smo dan prije nezgodnu situaciju. Analizirali smo utakmicu protiv FMP-a, Luka Žorić je burno reagirao i odjurio iz kluba. Da, bio je jedan od prozvanih, ali nisam ga otpisao niti otjerao. Želio bih da se vrati, ali sad je to na upravi. Ovakve stvari se događaju svugdje, negdje se to rješava u četiri zida, ali mi nemamo što skrivati. To je ostavilo traga na dečkima ", rekao je trener Slobodan Subotić, prenosi portal 24sata.hr.

Cibona je vodila 34:20 nakon prve četvrtine, no prokockala je veliko vodstvo i na kraju upisala poraz. Ivan Svoboda je ubacio 23 poena za goste, dok je Marko Raič dodao 19, a Bruno Perić 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti