Clippersi bez Paula šokirali Hardena i društvo

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu

Clippersi bez Paula šokirali Hardena i društvo

Druga utakmica sinoćnjeg programa u Playoffu NBA lige donijela je iznenađujuću i poprilično ubjedljivu pobjedu LA Clippersa protiv Houstona.

Iako su domaći važili za favorita isključivo zbog činjenice da Clippersima ne igra Cris Paul, na kraju se radovao gostujući tim koji je slavio sa 117:101.

Houston je bolje otvorio meč i nakon prvog poluvremena bio u prednosti od četiri poena. Međutim, Clippersi u nastavku zaigrali sjajno i stigli do velikog preokreta i pobjede.

Najbolji igrač utakmice je bio Blake Griffin sa 26 poena, 14 skokova i čak 13 asistencija. Slijedio ga je Howard sa 22 poena i 10 skokova, a Crawfod je ubacio 21. James Harden je meč završio sa 20 poena i 12 asistencija.

Los Angeles Clippersi su ovom pobjedom napravili sjajan posao u prvoj utakmici ove serije, dok će Houston priliku za popravni imati već za dva dana.

NBA:

Houston Rockets - LA Clippers 101:117

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti