Crveni u Pireju srušili Real i vratili seriju u Madrid

Nakon četiri utakmice serija je opet na početku

Crveni u Pireju srušili Real i vratili seriju u Madrid

Pirejski Olympiakos večeras je na svom parketu u Dvorani mira i prijateljstva slavio protiv madridskog Reala u četvrtom susretu četvrtfinala Eurolige rezultatom 71:62. Crveni su tako izborili petu utakmicu u Madridu. 

Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri obje ekipe, a Real je prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 16:15. U nastavku prvog poluvremena Crveni su zaigrali mnogo bolje, pa je ekipa iz Pireja na odmor otišla sa sedam poena prednosti(37:30). 

U nastavku susreta mnogo bolje je zaigrao madridski klub. Kraljevi su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:12 i u posljednjih deset minuta ušli sa dva poena zaostatka. Olympiakos je ipak odigrao mnogo bolje u posljednjoj četvrtini i na kraju je slavio rezultatom 71:62. 

U redovima domaćih čak pet igrača imalo je dvocifren učinak. Dunston je postigao 13 poena, kao i Lojeski. Spanoulis je meč završio sa 12, dok su po 10 ubacili Mantzaris i Printezis. U redovima Reala 18 poena postigao je Rudy Fernandez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.