Curry ušao u TOP 10 trojkaša NBA lige

U osmoj sezoni ušao u TOP 10

Curry ušao u TOP 10 trojkaša NBA lige

O. Lekić

Zvijezda Golden State Warriorsa Stephen Curry na sinoćnjoj utakmici protiv New York Knicksa ušao je u Top 10 najboljih trojkaša NBA lige.

Curry je sinoć postigao svoju 1831 trojku, čime je na 10. mjestu vječne listi prestigao Chaunceya Billupsa.

Iako se u proteklom periodu nalazio u šuterskoj krizi, na sinoćnjoj utakmici je ponovo proradio i postigao 31 poena uz pet postignutih trojki. Curry je ubilježio i osam skokova i šest asistencija za pobjedu Warriorsa rezultatom 112:105.

Sljedeća meta Stepha bit će veteran Utah Jazz Joe Johnson, koji se nalazi na devetom mjestu sa 1903 ubačenih trojki.

Sjajni šuter Warriorsa je u svojoj osmoj sezoni u NBA ligi ušao u odabrano društvo, koje između ostalih čine, Ray Allen, Reggie Miller, Jason Kidd, Kyle Korver.

Ray Allen drži rekord sa 2.973 pogođenih trojki u osamnaestogodišnjoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi