Dabović: Jedva čekam da obučem dres Mladog Krajišnika

Srbijanska košarkašica za SportSport.ba

Dabović: Jedva čekam da obučem dres Mladog Krajišnika

D. Vejo

Srbijanska košarkašica i bronzana olimpijka Milica Dabović, danas je gostovala u Banjaluci.

Sa dosta emocija, Dabovićeva se oprostila od nacionalnog dresa. Kako kaže, kapitensku traku nosila je ponosno i časno, ali želje za tim više nema. 

"Ne vidim više sebe u reprezentaciji. Smatram da sam otišla iz nacionalnog tima na vrijeme. Za sebe mislim da sam najuspješniji kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije jer odlazim sa dvije titule koje smo osvojile. Nema više želju, volju niti energiju da i dalje nosim dres reprezentacije. Na kraju, ipak sam srećna. Evo tu je kamp, kojeg ću forsirati. Od mladih nada prvo ću praviti ljude, a onda uspjeh", rekla je za SportSport.ba Milica Dabović.

Iza bronze osvojene na minulim OI u Riju, krije se dosta loša atmosfera u timu, koja se nije vidjela tokom mečeva. O svemu, pričala je upravo srbijanska košarkašica.

"Do OI u Riju nisam pričala o problemima i atmosferi u timu. Nešto nije štimalo od priprema na Zlatiboru. Nije sve bilo šavršeno. Međutim, uprkos tome, to nije uticalo na terenu. Možda je sve to doprinijelo ovom velikom uspjehu", dodaje za naš portal.

Marina Maljković i njene izabranice, saznale su i protivnice na EP u Češkoj, a u grupi C snage će odmjeriti sa Grčkom, Francuskom i Slovenijom.

"Grupa je smiješna. To je najslabija grupa, u odnosu na prije. Slovenija i Grčka nisu toliko jake. A mi moramo opravdati postignuti uspjeh", kazala je košarkašica.

Karijeru ipak završava u gradu na Vrbasu.

"Mislila sam da će to biti u Partizanu, ali eto. To će ipak biti u Banjaluci, tačnije u Mladom Krajišniku gdje jedva čekam da obučem dres. Najvjerovatnije naredne godine", zaključuje Milica Dabović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi