Druge favoritkinje na koljenima, Srbija u polufinalu

Izbacile velike favoritkinje

Druge favoritkinje na koljenima, Srbija u polufinalu

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskog turnira nakon današnje pobjede protiv Australije sa 73:71.

Iako su košarkašice Australije važile za glavne konkurente Amerikankama u borbi za zlato, one ipak neće dobiti priliku ni da se bore za medalju. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci,m a rezultat je nakon deset minuta glasio 20:20.

Slična slika na parketu viđena je i u nastavku meča, a Australija na odmor odlazi sa dva poena prednosti (37:35). Veoma izjednačeno bilo je i u drugom poluvremenu pa se ušlo u veoma tijesnu završnicu u kojoj se Srbija nešto bolje snašla pa su uspjele da steknu prednost od tri poena pred sami kraj.

Australija to nije uspjela stići pa su se njihove košrkašice na kraju morale pomiriti sa porazom već u četvretfinalu ovog takmičenja.

Aktuelne evropsko prvakinje do pobjede je vodila Ana Dabović koja je ubacila čak 24 poena, dok je Milovanović dodala 17. S druge strane, Cambage je ubacila čak 29 poena, ali to nije bilo dovoljno njenoj ekipi.

Ovo je inače prvi put Australiji da ostane bez medalje nakon pet Olimpijada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi