Efes porazom zakomplikovao situaciju u svojoj grupi

Laboral Kutxa slavila u Istanbulu

Efes porazom zakomplikovao situaciju u svojoj grupi

Nakon poraza od Fenerbahcea, košarkaši Efesa su svojim navijačima priredilo još jedno neprijatno iznenađenje. Ovoga puta, u Istanbulu je slavila ekipa Laboral Kutxe koja je došla do pobjede rezultatom 87:84.

Španski tim je mnogo bolje otvorio meč i nakon prve četvrine već vodio sa dvanaest poena razlike, a na poluvremenu je razlika iznosila već velikih +17 za Laboral Kutxu.

Efes sjajnom igrom u trećoj dionici do kraja dolazi do -2, a pitanje pobjednika rješavalo se u posljednjoj četvrtini. U njoj se bolje snašao španski tim koji sebi ipak nije priuštio luksuz da izgubi već dobijenu utakmicu.

Najbolji igrač pobjedničkog tima bio je Fernando San Emeterio koji je ubacio 22 poena, dok je Colton Iverson dodao 17 poena i 11 skokova. Domaćim nisu mnogo pomogli ni raspoloženi Dario Šarić i Thomas Huertel, koji su postigli 18, odnosno 17 poena. Nenad Krstić je utakmicu završio sa 16 poena i 12 skokova.

Efes i Laboral su sada poravnati na tabeli sa istim omjerom, ali španski tim ima prednost pa trenutno zauzima četvrtu poziciju koja vodi dalje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa F:

Anadolu Efes - Laboral Kutxa 84:87

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.