Furija sa strašnim timom napada evropski tron
Foto: EPA

Španci objavili popis

Furija sa strašnim timom napada evropski tron

M. Šljivak

Sergio Scariolo, selektor košarkaške reprezentacije Španije, objavio je imena 11 igrača koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Italijanski stručnjak na klupi Furije se odlučio da pozove provjerena imena, pa će Španci na Eurobasketu nastupiti u izuzetno jakom sastavu.

Na popisu nema standardnih članova Rudyja Fernandeza, Sergea Ibake i Felipea Reyesa, ali su tu zaista velika imena, koje predvode braća Gasol, Pau i Marc.

Jedanaest košarkaša koji će nastupiti na Eurobasketu su:

Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Sergio Llull, Alex Abrines, Juan Hernangomez, Willy Hernangomez, Nikola Mirotić, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio, Marc Gasol, Pau Gasol.

Posljednji, dvanaesti član reprezentacije doći će s rezervnog spiska, a njegovo ime će Scariolo uskoro i otkriti.

Evropsko prvensto se igra od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Španija se nalazi u grupi C, koja se igra u rumunskom Cluju, a rivali su im Hrvatska, Češka, Crna Gora, Mađarska i domaća selekcija.

Španija će braniti titulu osvojenu prije dvije godine u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi