Green ušao u istoriju NBA lige

Triple-double sa manje od 10 poena

Green ušao u istoriju NBA lige

Draymond Green upisao se u istoriju NBA lige, pošto je postao prvi igrač koji je zabilježio triple-double bez dvocifrenog košgeterskog učinka.

Igrač Golden State Warriorsa je u gostujućem trijumfu svog tima nad Memphisom (122:107) upisao četiri poena, 12 skokova i po 10 asistencija i ukradenih lopti.

Aktuelnog viceprvaka je do pobjede predvodio Klay Thompson sa 36 poena, dok je Mike Conley za domaćina postigao 20 poena i podijelio devet asistencija.

Miami je zabilježio 13 vezanu pobjedu savladavši u gostima Brooklyn sa 108:99.

U redovima Heata izdvojio se James Johnson sa 26 poena i osam skokova, a pratio ga je Goran Dragić sa 21 košem i pet proigravanja.

Brook Lopez je sa 30 poena i osam uhvaćenih lopti bio daleko najefikasniji kod domaćina.

Košarkaši Sacramenta su u uzbudljivoj utakmici u Golden 1 Centru savladali Atlantu sa 108:107.

DeMarcus Cousins je zabilježio 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a isti košgeterski učinak imali su Ben McLemor i Darren Collison.

Bolji od ostalih u redovima Hawksa bio je Tim Hardaway J. zabilježivši 28 koševa.

Ostali rezultati:

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 92:103

New York Knicks - Denver Nuggets 123:131

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 114:122

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 106:122

Washington Wizards - Indiana Pacers 112:107

Phoenix Suns - Chicago Bulls 115:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi