Gruzija nakon produžetka savladala Izrael

Gruzija nakon produžetka savladala Izrael

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Gruzije savladala je nakon produžetka Izrael rezultatom 104:91 u četvrtom kolu grupne faze. 

Izrael je tokom prvog perioda konstantno bio u rezultatskoj prednosti, ali nisu uspijevali da se stvore prednost veću od pet poena. Gruzija je dobrom igrom u završnici stigla na samo poen zaostatka (22:21). 

U drugom periodu Izrael prvi put uspijeva doći do osjetnije prednosti (42:33), ali je Guzija ponovo sjajno odigrala završnicu i smanjila zaostatak na samo dva poena (49:47). 

U nastavku utakmice slična situacija kao u drugom periodu, Izrael je sjajnim otvaranjem imao i dvocifrenu prednost (63:53), ali je Gruzija do kraja perioda uspjela smanjiti zaostatak na tri poena (70:67). 

U posljednjem periodu igralo se koš za košem, Gruzija je vodila u posljednjem minutu, ali je Izrael uspio izboriti dodatnih pet minuta. 

Produžetak Izraelu donio je Casspi poenima šest sekundi do kraja. Imala je Gruzija šut za pobjedu u regularnom toku utakmice, ali je Casspi izblokisao pokušaj Pachulie. 

U dodatnih pet minuta Gruzija je u potpunosti izdominirala, dopustivši Izraelu da postigne samo dva pogotka. 

U Gruziji je najefikasniji bio Shengelia sa 25 poena i 19 skokova. Pachulia je postigao 19, Dixon 18, a Sanadze 17 poena. 

Kod Izraela istakli su se Mekel sa 23 poena i Howell sa 19. Pratili su ih Casspi sa 16 poena, dok je Eliyahu ubacio 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi