Gurović: U finalu Kupa, prednost dajem Partizanu

Proslavljeni srbijanski košarkaš prognozira

Gurović: U finalu Kupa, prednost dajem Partizanu

D. Vejo

Sve je spremno za Kup Radivoja Koraća koji počinje sutra, a završava u nedjelju.

Na istom učestvuju ljuti rivali Crvena zvezde i Partizna, za koje mnogi smatraju potencijalnim finalistima, a pored njih su još Mega Leks, Spartak, Vršac, Dunav, FMP i Dinamik.

Raspored je tako koncipiran da, ukoliko "komšije" budu na nivou, njihov duel moguć je tek u finalu pomenutog takmičenja. Pred borbu za prvi trofej u srbijanskoj košarci ove sezone, svoja očekivanja kazao je igrač koji je branio boje oba tima.

"Prednost dajem ekipi Partizana ukoliko Zvezda i oni dođu do finala takmičenja. Smatram da su crno-bijeli odmorniji nego Zvezda i da se nalaze u zavidnoj formi, uprkos porazu u prošlom kolu ABA lige. Međutim, mislim kako bi i Mega Leks mogao napraviti iznenađenje, jer igraju dosta kvalitetnu košarku ove sezone", smatra doskorašnji selektor juniorske selekcije Srbije, Milan Gurović.

Kup Radivoja Koraća sutra od 17 sati otvara duel između FMP-a i Spartaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi