Hawksi poravnali na 1:1 u seriji protiv Wizardsa

NBA, play-off

Hawksi poravnali na 1:1 u seriji protiv Wizardsa

Sastav Altanta Hawksa, koji je u doigravanje ušao s prve pozicije u Istočnoj konferenciji, trijumfom od 106:90 izjednačili su seriju protiv Washington Wizardsa na 1:1.

Domaći košarkaši iskoristili su činjenicu da u redovima gostuće ekipe neće biti Johna Walla, ponajboljeg igrača Čarobnjaka, što je svakako olakšalo posao Hawksima da dođu do svoje prve pobjede u ovoj polufinalnoj seriji. 

Carroll je bio prvo ime domaćeg sastava, a krilo tima s Floride ubacilo je 22 poena. Odlično podršku Carroll je imo u Millsapu i Horfordu koji su zabili po 18 poena, uz dobar skakački učinak ovog prvog koji je zabilježio 11 skokova.

Kod gostiju iz DC-a najraspoloženiji su bili Sessions s 21 i Beal s 20 poena. Serija se u naredne dvije utakmice seli u prijestolnicu Sjedinjenih Američkih Država.

NBA play-off, polufinalna serija Istočne konferencije:
Atlanta Hawks - Washington Wizards 106:90


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.