Hrvati izbjegli veći poraz

Australija nadigrala Hrvatsku

Hrvati izbjegli veći poraz

Hrvatska košarkaška selekcija doživjela je svoj drugi poraz u dosadašnjem toku priprema za Eurobasket u Litvaniji. Nakon Srbije i Australija je slavila u susretu sa timom koji će nam praviti društvo u grupi C. Rezultat na kraju ovog susreta je glasio 78:66.

Hrvatska je igrala dosta dobru košarku sve do 8. minute prve četvrtine, kada su igrači Josipa Vrankovića iznenada stali, da bi do kraja druge četvrtine postigli samo pet poena za razliku od njihovih protivnika koji su napravili seriju od 27 poena. Kakva su to dva različita lica Hrvata neka govori podatak da su utakmicu otvorili serijom od 10:0.

Do kraja utakmice snažni sastav Australaca nije dozvolio preokret, pogotovo ne u trenutku kada su na parket u drugom dijelu susreta vratili prvu petorku, dok su pojedini igrači Hrvatske bili opterećeni ličnim greškama. Uz sve to i Vranković je mnogo rotirao iskušavajući nove zamisli.
Australci su dva puta imali prednost i od 21 poen prednosti, pa je za Hrvatsku jedina dobra stvar što nisu doživjeli ubjedljiviji poraz.

Mills je u redovima Australaca odigrao još jednu dobru partiju na turniru u Londonu u kojoj je postigao 22 poena. On je uz Dellovedova sa 11 poena bio i najbolji igrač utakmice. U redovima Hrvatske najbolji su bili Žorić sa 18 poena i Popović sa 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.