Još jedna drama i još jedan poraz Španaca

Brazil slavio u finišu

Još jedna drama i još jedan poraz Španaca

E. Škorić

Prava drama odvila se večeras u susretu drugog kola grupe B olimpijskog košarkaškog turnira između Španije i domaćeg Brazila.

Španija je u prvom kolu poražena u drami od Hrvatske, dok je večeras poražena na sličan način od domaćeg Brazila, koji je slavio sa 66:65.

Brazilci su bolje otvorili meč, pa su vodili 18:13 nakon prve četvrtine, a na poluvremenu su vodili 34:31.

Imali su domaći košarkaši plus devet u jednom trenutku u trećoj četvrtini, ali se Španija vratila. U neizvjesnoj završnici, Brazil je slavio sa jednim poenom razlike.

U zadnjoj sekundi je Sergio Llull gađao za pobjedu, no nije pogodio. Marquinhos je prethodno pet sekundi prije kraja poentirao za pobjedu Brazila i to nakon što je Pau Gasol promašio dva slobodna bacanja. 

Huertas je predvodio Brazil sa 11 poena i sedam asistencija, dok je Marquinhos dodao 10 poena uz pet skokova. Gasol je u timu Španije ubacio 13 poena uz 10 skokova, Llull 11 poena, a Sergio Rodriguez 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti