Foto: Screenshot

Alley-oop od tablu za zakucavanje

Kada nema kome LeBron asistira sam sebi

Golden State Warriorsi nisu uspjeli pomesti Cleveland Cavalierse i doći do naslova NBA prvaka uz impresivan omjer od 16-0 u play-offu. Umjesto toga Cavaliersi su odigrali sjajnu utakmicu i slavili rezultatom 137:116.

Velika trojka Cavaliersa je odigrala fantastičan susret ubacivši kombinovano 94 poena, a najefikasniji je bio spektakularni Kyrie Irving sa 40 poena.

Ipak, ni LeBron James nije odigrao ništa slabiju utakmicu, ostvarivši triple-double učinak, njegov deveti u NBA finalima.

James je upisao 31 poen, 10 skokova i 11 asistencija, a kada nema kome, James asistira i sam sebi.

Upravo je na takav način došao do jednog zakucavanja. Kada mu je ponestalo opcija, on je sam sebi bacio alley-oop od tablu i sjajno zakucao, stavivši pritom "na poster" svog saigrača Tristana Thompsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi