Karašev odveo Triumph do pobjede nad Budućnosti

Eurocup

Karašev odveo Triumph do pobjede nad Budućnosti

M. Šljivak

Košarkaši ruskog Triumpha savladali su na svom parketu podgoričku Budućnost rezultatom 76:66 u susretu 5. kola grupe I Eurcoupa.

Domaći su vema dobro otvorili utamicu. Vodili su cijelim tokom prvog perioda, te su ovaj dio igre riješili u svoju korist 18:16. Budućnost je uzvratila u drugom periodu, kojeg su oni dobili 14:12, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 30:30.

Gosti iz Podgorice su fantastično ušli u drugo poluvrijeme. Poveli su sa 10 razlike 42:32, ali su se opustili, te je Triumph do kraja treće četvrtine došao do samo minus jedan 52:51.

Otvaranje posljednje četvrtine pripada domaćima. Sergej Karašev je rešetao trojkama koš Budućnosti, te domaći serijom od 13:0 lome susret u svoju korist i dolaze do sigurne pobjede na kraju.

Karašev je susret završio sa 24 poena i bio je najefikasniji pojedinac susreta, dok je Marko Popović ubacio 18 poena za Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.