Kelati postaje Poljak
Ostaje u Unicaji: Thomas Kelati

Sjajni bek Unicaje

Kelati postaje Poljak

Prema španskim medijima, košarkaš Unicaje iz Malage, Thomas Kelati (195 cm visine, 1982. godište) blizu je dobijanja pasoša Poljske.

Razlog za ovakav potez je ostanak Kelatija u redovima Unicaje kao domaćeg igrača (sa prostora EU i regiona košarkaši imaju drugačiji status od Amerikanaca), a očekuje se da nastupi za svoju novu domovinu na «Eurobasketu 2009».

Kelati ima olakšavajuću okolnost budući da mu je supruga Poljakinja pa se očekuje da procedura dobijanja pasoša protekne bez problema.

Amerikanac je karijeru počeo u Washington State u NCAA ligi. Nakon četiri sezone pristupio je 2005. godine belgijskoj Dexiji Mons-Hainaut sa kojom je godinu kasnije osvojio Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.