Kikanović najbolji u porazu Eniseya

Unicsu pobjeda, Enisey opet poražen

Kikanović najbolji u porazu Eniseya

Iako je Unics pobijedio Lokomotiv Kuban (101:75), a Kikanović bio najbolji u porazu Eniseya od Spartaka (63:84), niti jedan naš košarkaški reprezentativac u Rusiji nije imao baš mnogo razloga za slavlje.

Domercant neće mnogo slaviti jer je postigao samo 5 poena, dok bi Kikanović u porazu svog tima možda i mogao naći nekoliko razloga za bolje raspoloženje. Od Eniseya se više ništa niti ne očekuje, a naš igrač u ovom timu je opet bio najbolji pojedinac.

 

Enisey je poražen na svom parketu od Spartak Sankt Petersburga sa 63:84. Tim Elmedina Kikanovića bio je raspoložen samo u prvih deset minuta (22:18), da bi već u naredna dva perioda postigao po 12 poena (12:21, 12:24) i u tim momentima poraz je već bio "potpisan".

 

Kikanović je bio najbolji u timu poraženog domaćina sa 17 poena (za dva 5/9, slobodna 7/10). Uz sve ovo dodao je i 7 skokova što je bilo dovoljno za 21 indeksni poen u valorizaciji njegove današnje igre. 

Marinović i Komarovsky su dodali po 10 poena. Kod gostiju Zavoruev 16, koliko i Beverly, dok je Likhodey dodao 15 poena.

 

Unics našeg Henry Domercanta je svoju visoku pobjedu nad Lokomotiv Kubanom počeo graditi već od prve četvrtine kada su ostvarili 15 poena razlike (33:18). Nakon takvog otvaranja utakmice sve je bilo lakše.

 

Domercant je za 14 minuta postigao 5 poena, dok je u timu Unicsa najbolji bio Veremeenko sa 23 poena. Lydey je dodao 20. U timu iz Kubana Chalmers 21 postignuti koš.

 

Utakmicom između CSKA I Khimkyija 21. kolo PBL lige bit će završeno. Unics je na šestom mjestu sa omjerom pobjeda i poraza 8-10, dok je Enisey zadnji sa 16 poraza i samo dvije pobjede.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.