KK Partizan od ljeta dobija novog trenera

Poznato ko mijenja Džikića

KK Partizan od ljeta dobija novog trenera

D. Vejo

Košarkaški klub Partizan iz Beograda od ljeta će imati novog trenera.

Naime, nakon što je aktuelni strateg crno-bijelih Aleksandar Džikić najavio odlazak u SAD, rukovodstvo beogradskog tima odmah je krenulo u potragu za novim stručnjakom.

Prema prvim informacijama, na klupu Partizana trebao bi sjesti Dragan Nikolić koji trenutno vodi makedonski Karpoš Sokoli.

Nikolić bilježi sjajne rezultate na mjestu kormirala makedonskog tima. Od kada je stigao u klub (2016. godine), isti je praktično procvjetao s obzirom da se Karpoš spasio ispadanja iz Jadranske lige.

Skor srbijanskog stručnjaka na klupi Karpoša je 13 pobjeda od 22. odigrane utakmice u svim takmičenjima što je zadovoljavajuća brojka.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri, Nikolić je sa klupe predvodio ŽKK Profitnes, ŽKK Bijeljina, Ušće, Mladost Zemun, Proleter Zrenjanin, Tamiš, BKK Radnički, Metalac Valjevo i Karpoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi