Kriza potresa Cavse: Već šesti poraz LeBrona i družine
Foto: EPA

Atlanta slavila u Quicken Loans Areni

Kriza potresa Cavse: Već šesti poraz LeBrona i družine

Cavaliersu su se nadali da je trijumf nad Wizardsima u prošlom kolu označio povratak na pobjedničke staze. Ipak, večeras su u Cleveland doputovali Atlanta Hawksi i slavili pobjedu rezultatom 115:117.

Meč je počeo izuzetno loše za domaću ekipu. Nakon početnog vodstva Cavsa, Hawksi ubrzo nameću svoj ritam i već u prvoj četvrtini stižu do plus 16.

Sredinom druge četvrtine Cavsi uspijevaju smanjiti deficit na samo jedan poen zaostatka, ali se na odmor ipak otišlo prednošću Atlante od devet poena.

Hawksi igraju sjajno i u drugom poluvremenu, pa u drugoj polovini trećeg dijela stižu do nove ubjedljive prednosti. Cleveland se, ipak, do kraja susret uspijeva potpuno vratiti, a domaći su u posljednjim sekundama imali priliku i izjednačiti ili doći do prednosti.

Ipak, kod rezultata 115:117 za Hawkse Channing Frye promašuje šut za tri poena.

Ovo je za Cleveland Cavalierse bio već šesti poraz u prvih 10 utakmica nove NBA sezone.

Hawkse je do pobjede predvodio sjajni Dennis Schroder koji je postigao 28 poena. Odlični su bili i Luke Babbitt i Taurean Prince sa po 17 ubačenih poena.

Kada su u pitanju Cavsi najefikasniji je bio LeBron James sa 26 poena, kojima je dodao i pet skokova, te 13 asistencija. Sjajnu partiju je pružio i Dwyane Wade sa 25 poena, 11 skokova i šest asistencija, dok je Korver dodao 23 poena.

U utakmici koja je počela u 21:30 po našem vremenu Miami Heat je slavio gostujuću pobjedu nad Clippersima rezultatom 101:104. 

Miami je gotovo čitavim tokom susreta imao veliku prednost, ali su se domaći uspjeli vratiti u samom finišu. Ipak, ekipa Heata je na kraju došla do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Hassan Whiteside sa 21 poenom, ali i 17 skokova, dok se u Clppersima istakao sjajni Blake Griffin sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti