Limoges pružio snažan otpor evropskom prvaku

Maccabi na kraju ipak slavio

Limoges pružio snažan otpor evropskom prvaku

E. Škorić

Evropski prvak, Maccab iz Tel Aviva, mučio se u Francuskoj protiv Limogesa u šestom kolu B grupe Eurolige, ali je ipak upisao pobjedu rezultatom 79:73. 

Krenulo je vodstovm domaćih, ali je Maccabi otišao ubrzo na plus devet (15:6). Izraelci su ipak zaostajali dva poena nakon prve dionice jer je Limoges vodio 21:19.

U drugoj dionici je Maccabi bio uvjerljiv, te je slavio sa 23:14, da bi sa plus sedam otišao na odmor (42:35). U pojedinim trenucima u trećoj četvrtini Maccabi ima i 18 poena prednosti, ali u zadnjih 10 minuta ulazi sa ‘samo’ devet poena viška (57:48).

Polako su u francuskom timu topili prednost Maccabija, a onda i poveli u nekoliko navrata (66:64, 68:67, 71:70). Međutim 5:0 serijom u zadnjoj minuti je Maccabi ipak došao do pobjede, ukupno četvrte i druge u nizu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Limoges je ovo bio već peti poraz, četvrti uzastopni i Francuzi su skoro pa otpali iz trke za drugu fazu. Landesberg je sa 22 poena bio najbolji u timu gostiju iz Tel Aviva, dok je Jeremy Pargo dodao 13 poena.

Četvorica su u Limogesu ubacili 10+ poena. Leo Westermann je ubacio 16, Boungou-Colo 13, Moerman 11, a Smith 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.