Litvanci uz malo problema do pobjede nad Estonijom

Zanimljivo u grupi D na EP-u

Litvanci uz malo problema do pobjede nad Estonijom

E. Škorić

Litvanija se muči na Evropskom prvenstvu, ali upisuje pobjede. 

Litvanci su u četvrtom kolu grupe D odmjerili snage s Estonijom, te su slavili sa 64:62, ostvarivši tako i treću pobjedu.

Estonci su pružili dobar otpor favorizovanim Litvancima, ali nisu uspjeli na kraju napraviti veliku senzaciju i ostaju na jednoj pobjedi, onoj ostvarenoj protiv Ukrajine.

Kavaliauskas je ubacio 14 poena kod Litvanije, poen više Maciulis, dok je i Seibutis sa 11 poena također bio dvocifren. Sokk je bio najbolji u Estoniji sa 20 poena.

U grupi D ranije je Češka sa 66:64 pobijedila Belgiju, dok je Ukrajina iznenadila Latviju, pobijedivši je sa 75:74. Dakle, jedna jako izjednačena grupa i tu će se o putnicima u osminu finala znati tek nakon što se završe utakmice petog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.