Litvanija preko Italije do nove pobjede
Foto: EPA

Eurobasket

Litvanija preko Italije do nove pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Litvanije pobijedili su Italiju 78:73 u susretu grupe B Eurobasketa.

Italija je odlučno ušla u meč. Vodili su od samog početka, imali su i plus 10 sredinom igre u prvoj dionici, ali su zatim potpuno stali. Pravili su veliki broj grešaka, Litvanci su to koristili pa je rezultat nakon prve dionice bio neriješen, 23:23.

Litvanija je kontrolisala rezultat u drugoj dionici. Bez većih problema su stvorili prednost, a na odmor su otišli sa devet poena prednosti, 41:32.

Bez većih problema su Litvanci održavali prednost u nastavku. Uspjela je Italija u nekoliko navrata da zaprijeti i da dođe do minus šest, ali do preokreta nisu uspjeli doći i Litvanija je došla do druge pobjede na Eurobasketu.

Do trijumfa je Litvaniju vodio Adas Juškevičius sa 20 poena, dok je kod Italije Luigi Datome ubacio 24.

EP, 3. kolo:

Litvanija - Italija 78:73 (23:23, 18:9, 16:17, 21:24)

LITVANIJA: Kalnietis 12, Juškevičius 20, Mačiulis 3, Gečevicius, Valančinas 13, Kuzminskas 14, Motiejunas 5, Milaknis, Bendžius, Grigonis 8, Gudaitis 3, Ulanovas.

ITALIJA: Hackett 7, Belinelli 14, Aradori 2, Filloy 10, Bilgha, Melli 8, Cusin 5, Cinciarini, Abass, Baldi Rossi 3, Burns, Datome 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi