Loš početak za Trabzon, Stipanović jako dobar

Stipanović ubacio 10 poena

Loš početak za Trabzon, Stipanović jako dobar

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora porazom su otvorili novu sezonu. U prvom kolu turske TBL lige, tim Nenada Markovića je poražen na domaćem parketu od Galatasaraya  rezultatom 80:58.

Trabzonspor je odigrao dosta dobro 12 minuta ovog meča, ali su zatim potpuno stali. Nisu mogli domaći košarkaši pogoditi apsolutno ništa, a to je maksimalno koristio tim iz Istanbula, te je na odmor otišao sa 17 poena, 43:26.

Nije se uspio Trabzon vratiti u meč. Galata je u nastavku mirno održavala prednost, te je stigla do uvjerljive pobjede na otvaranju nove sezone.

Andrija Stipanović je ponovo bio jedan od boljih igrača Trabzona. Za 28 minuta na parketu je ubacio 10 poena uz sedam skokova, a isti broj poena je ubacio Darius Johnson-Odom.

Galatasaray je do pobjede vodio  Vladimir Micov sa 18 poena, Caleb Green je dodao 17 poena i devet skokova, a Errick McCollum je ubacio 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.