Ludnica u Madridu, Blažić rastužio Kraljeve

Pobjeda Baskonije

Ludnica u Madridu, Blažić rastužio Kraljeve

E. Škorić

U derbiju trećeg kola Eurolige Baskonia je u neizvjesnoj završnici savladala Real u Madridu sa 91:87.

Sjajan meč odigran je u Barclaycard Centru u Madirdu, a Real je na kraju poražen. Prvu četvtinu Baskonia je odigrala fenomenalno, pa je vodila 32:19, a gostujući tim je održavao visoku prednost i tokom druge četvrtine.

Tek u trećem periodu igre Real uspijeva da se vrati, da bi u zadnjih 10 minuta došao do preokreta. Međutim, zadnja minuta donosi veliko uzbuđenje.

Baskonia je imala plus jedan na 40-ak sekundi do kraja, a onda je Llull izgubio loptu i to se ispostavilo kobnim za Madriđane, da bi potom Jaka Blažić zabio trojku za pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon tri utakmice, Baskonija ima dvije pobjede, koliko i Real, te obje ekipe imaju po jedan poraz

Blažić je na kraju ubacio 21 poen, Voigtmann 18, a Shengelia 14 poena. U sastavu Reala Ayon je ubacio 16, a Dončić 15 poena, dok je Llull dodao 13 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi