Maccabi se osvetio

Šesto kolo Eurolige

Maccabi se osvetio

E. Škorić

Izraelski prvak Maccabi je u vreloj atmosferi u Tel Avivu, uspio poraziti Cibonu rezultatom 88:83. Zagrepčani su pred kraj utakmice bili i nadomak pobjede, ali su se Izraelci ipak osvetili.

Bila je ovo utakmica spasa za izraelski Maccabi, i pokušaj Cibone da napokon nekog pobijedi na gostujućem parketu.

Utakmica je otvorena tricom Davora Kusa, ali su onda "žuti" preuzeli sve u svoje ruke. Prva četvrtina je završena sa +10 za domaće, a Cibosu su primili čak 29 koševa.

No, do kraja prvog poluvremena "vukovi" se uspijevaju vratiti, te na odmor otići sa -3, istopila se ona prednost Maccabija od prve četvrtine.

Hrvatski prvak je pobijedio i treću četvrtinu, odličan period imao je Nikola Prkačnin za "modre", sa druge strane visoki Elyahu je bio nezaustavljiv.

Trener domaćih Gerhson je u zadnjih 60 sekundi čak dva puta zatražio "time-out", a u dramatičnoj završnici Kus promašuje šut za tri poena, te u sljedećem napadu Cibona pravi prekšraj na Elyahu. Siguran sa linije za slobodna bacanja bio je Izraelac, te osigurao pobjedu svojoj momčadi.

"Nokia Arena" je i ovaj put bila puna, Maccabiju je ovo bila druga pobjeda, a Ciboni je to bio drugi poraz.

Startna petorka:

Maccabi: Sharp, Brown, Arroyo, Eliyahu, Fischer

Cibona: Homan, Vukušić, Kus, Calloway, Marshall

Panathinaikos je bio bolji kod Žalgiris Kaunasa (69:80), a skoro identičnim rezultatom Tau Ceramica je slavila u Istanbulu, protiv Fenerbahcea (69:81).

Maccabi - Cibona 88:83
Žalgiris Kaunas - Panathinaikos 69:80
Fenerbahce - Tau Ceramica 69:81

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U tijeku su susreti Union Olimpija-Joventut, Barcelona-Nany, i Lottomatica Roma-Alba Berlin. Ostanite online, ostanite na SportSport.ba!

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.