Marbury završio u Kini
Posljednju sezonu je Marbury igrao u Bostonu

Problematični dečko završio na istoku

Marbury završio u Kini

Jedan od najkontraverznijih NBA igrača svih vremena Stephon Marbury u nastavku karijere igraće u Kini za klub Shanxi koji je trenutno 15. na tabeli kineske lige od ukupno 17 klubova.

32-godišnji Marbury će se novom klubu pridružiti naredne sedmice, objavio je njegov agent, a glavni razlog zašto se dvostruki All-Star igrač odlučio za odlazak u Kinu je promocija svog brenda patika koji je nedavno pokrenuo.

"Glavni cilj zbog kojeg smo doveli Marburyja je da vratimo navijače u dvoranu, te da nam pomogne da izborimo plasman u doigravanje", rekao je vlasnik kluba Wang Xingijang.

U istom klubu je prošle sezone nastupa i Bonzi Wells koji se, nakon što je otišao kući na odmor, više nije ni vratio u Kinu. Marbury je pravio mnogo problema u svim NBA klubovima gdje je igrao, pa mu mnogi predviđaju istu sudbinu i u Kini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.