Marković i Tenerife ruše redom
Foto: EPA

Četvrta pobjeda u ACB ligi

Marković i Tenerife ruše redom

M. Šljivak

Bh. stručnjak Nenad Marković nastavio je sa sjajnim vođenjem ekipe Tenerifa.

Do četvrte pobjede u pet kola ACB lige večeras su došli protiv Bilbaa kojeg su pobijedili rezultatom 83:68.

Ključnu prednost u ovom meču Tenerife su stekle u posljednjoj dionici. Ovaj dio igre je ekipa Nenada Markovića dobila sa 32:20 i na kraju su došli do ipak zaslužene pobjede.

Domaći tim je do pobjede vodio ove sezone odlični Poljak Mateusz Ponitka. Ubacio je 16 poena, a dobar je bio i Nicholas Richotti sa 14 koševa. Bh. košarkaš Adin Vrabac je na  parketu proveo nešto više od tri minute i u statistici je upisao jednu asistenciju.

Na drugoj strani kod Bilbaa su trojica košarkaša ubacila po 16 poena. Ipak, Tabu, Mumbru i Pere su za goste bili nedovoljni za nešto više osim poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi